Nie dajmy się zwariować. Żeby jeść gęsinę nie trzeba czekać na ten jeden dzień w roku - 11 listopada. Wydawać by się mogło, że to takie trochę słabe - zbliża się Narodowe Święto Niepodległości - i rusza gastronomiczna akcja promująca konsumpcję gęsiny. Oczywiście, dla przeciętnego kulinarnego smakosza gęsina nie jest tak dostępna na co dzień jak inny drób. Także tu warto dostrzec plus tego zamieszania. W sklepach jest więcej świeżych elementów gęsi (te mrożone są dostępne cały rok). I w tym wszystkim chodzi o ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.