Przecier pomidorowy babci Basi

Przecier pomidorowy babci Basi

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : Dojrzałe pomidory, liście selery. liście pietruszki, pieprz ziołowy, pieprz naturalny mielony, sól, cukier. wszystko dodać wg własnego upodobania.   PRZYGOTOWANIE: Dojrzałe pomidory umyć i sparzyć . Po chwili (3-5 min,) odlać gorąca wodę i zaraz nalać zimną- wtedy łatwiej obrać ze skórki. Pomidory pokroić i włożyć do garnk...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.