Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : Dojrzałe pomidory, liście selery. liście pietruszki, pieprz ziołowy, pieprz naturalny mielony, sól, cukier. wszystko dodać wg własnego upodobania. PRZYGOTOWANIE: Dojrzałe pomidory umyć i sparzyć . Po chwili (3-5 min,) odlać gorąca wodę i zaraz nalać zimną- wtedy łatwiej obrać ze skórki. Pomidory pokroić i włożyć do garnk...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...