Składniki: * 2 kwaśne śmietany (po 330g) * 2 słoiki chrzanu * 8 jajek * łyżka musztardy * sól, cukier Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Oddzielamy białka od żółtek. Chrzan odciskamy na sitku z nadmiaru wody. Żółtka ucieramy z musztardą. Powoli dodajemy śmietanę cały czas mieszając. Dodajemy chrzan i posiekane w kostkę białka jajek. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Podajemy z różnego rodzaju wędlinami. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...