Chutney ze śliwek i czerwonej cebulki

5
  • Chutney ze śliwek i czerwonej cebulki
  • Chutney ze śliwek i czerwonej cebulki

    Dzisiaj zapraszam na chutney z węgierek i czerwonej cebuli. Dość słodki ale również kwaskowaty dzięki zawartości octu z czerwonego wina. Idealny do wędlin, sera (mmmmmniam z deską serów). Ma ciekawą konsystencję – widać tutaj i cebulkę i pocięte śliwki. Ja użyłam oryginalnego octu winnego z Jerez. Ogólnie uważajcie z dodawaniem octu, bo nie każdemu musi pasować aż taka ilość, bo chutney jest naprawdę dość mocno słodko-kwaśny. Sam chutney pochodzi z Indii, co nieco mnie zdziwiło, bo obstawiałam Wielką Brytanię ... Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Mieszam w Garnku

    Dodaj komentarz