Składniki : 2 kg pomidorów 2 duże czerwone papryki 2 cebule 4 papryczki chili 10 ząbków czosnku około 5 cm świeżego imbiru sól, cukier brązowy pieprz czarny mielony 1/2 szklanki oliwy z oliwek Przygotowanie : Pomidory obrać ze skóry i pokroić je dość drobno, papryki również Imbir obrać i na mniejsze kawałki Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę Wszystko oprócz pomidorów wrzucić do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę wlewając pół szklanki oliwy Przełożyć do dużego rondla i dusić około pół ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula