Pasta Tahini

Pasta Tahini

Pasta Tahini

Chyba już domyślacie się co będzie walentynkowym daniem? Tahini to pasta na bazie nasion sezamu używana do przygotowywania wielu potraw. Zaplanowałam sobie jutro spróbować hummusu, więc już dziś przygotowałam sobie pastę, która będzie jego bazą. Idę jeszcze namoczyć cieciorkę na noc i jutro biorę się do dzieła PS: OMG jakie to jest dobre w towarzystwie dżemu jabłkowego na kanapce z razowca z dynią. Pasta Tahini Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 150g sezamu 1 łyżka oleju ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CoolinarniePL

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.