Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Sprawdzony przepis na kecthup, na którym bazuję od kilku lat. Majstruję tylko proporcjami przypraw, w zależności od tego, jaki stopień ostrości chcę uzyskać. Ketchup z cukinii Drukuj przepis Składniki 1,5kg startej cukinii (po wydrążeniu i jeśli trzeba obraniu z twardej skórki) 4 średnie cebule (pokroić w kosteczkę) 2 szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonego pieprzu szczypta chilli (wg własnego uznania) 2 słoiczki 190 g koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki soli listonic_... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CoolinarniePL

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.