Dżem truskawkowy domowy

Dżem truskawkowy domowy

Dżem truskawkowy domowy

Dzisiaj polecam dżemik truskawkowy zrobiony metodą tradycyjną ,czyli wysmażany bez dodatku  środków żelujących. Nic nie mam przeciwko takim wynalazkom i często je również używam, ale czasami warto wrócić do przepisów naszych babć. SKŁADNIKI (Na jedną porcję) Czas przygotowania ok. 3-4 godziny 1 kg. truskawek  300-350 g cukru ( można dodać więcej jeśli lubimy słodkie) 1/2 soku z cytryny WYKONANIE Truskawki płuczemy ,usuwamy szypułki . Tłuczkiem do ziemniaków lekko rozdrabniamy. Truskawki zasypujemy  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.