DROBIOWY GULASZ A'LA SZEGEDYŃSKI

DROBIOWY GULASZ A'LA SZEGEDYŃSKI

DROBIOWY GULASZ A'LA SZEGEDYŃSKI

Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam przepis na gulasz szegedyński wiedziałam, że to nie może nie smakować.  Chociażby dlatego, że charakterystycznym dla tego gulaszu jest  dodatek kapusty kiszonej, którą baaardzo lubię :)   Danie to bardzo popularne w Czechach i Austrii, powstaje z  wieprzowiny, rzadziej wołowiny pokrojonej w dużą kostkę, którą  obowiązkowo naciera się sproszkowaną papryką i kminkiem.  Klasycznie mięso osmażane jest na smalcu (nie oleju czy oliwie) i duszone wraz... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, drobiowe, kapustą, kapusta kiszona, papryka, kluski, mięso, wieprzowina, cebula, ziemniak, piersi, pierś, kasza, ziemniaki, słoik, sosy, kurczak, słodkie, wołowina, pierś kurczaka, indyk, pierś z kurczaka, kaczki, mięso duszone, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , filet z kurczaka, ostry kurczak, sos do kurczaka, gulasz z piersi kurczaka

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.