Podpłomyki z dojrzewającym serem z Wiżajn i pietruszkowym pesto

Podpłomyki z dojrzewającym serem z Wiżajn i pietruszkowym pesto

Podpłomyki z dojrzewającym serem z Wiżajn i pietruszkowym pesto

Z wakacyjnej podróży po Mazurach przywiozłam jedyny i niepowtarzalny ser z Wiżajn.  Uwielbiam sery przygotowywane tradycyjną metodą, najlepiej w warunkach domowych, pachnące jeszcze świeżym mlekiem.  Mam do nich wielki sentyment.  Ser podpuszczkowy dojrzewający z Wiżajn zalicza się do żywności wytwarzanej według tradycyjnej receptury, którą opracowali mieszkańcy gminy Wiżajny i Rutka Tartak. Niepowtarzalny klimat oraz ukształtowanie terenu sprawiają, iż taki ser może powstać... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Sajkofanka smaku

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

SajkofankaSmakuSajkofankaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, pesto, miód, przekąski, przekąska, pietruszka, czosnek, sok, placuszki, pomidor, cytryna, lekka, mąka, susz, suszone pomidory, zdrowe przepisy, słoik, ciasto, zdrowe, przystawki, pomidory z serem, ser biały, lekkie ciasto, smażony ser, ciasto z bezami, jak zrobić wodę z cytryna, pyszne ciasto

Inne przepisy z Sajkofanka smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.