Jesienny sezon jabłkowy trwa, a że miałam ochotę na coś słodkiego postanowiłam, że zrobię jabłecznik. Szukałam w internecie odpowiedni i prosty przepis a znalazłam idealny przepis w moim zeszycie, który od dłuższego czasu leżał na półce. Zdjęć ciasta niestety brak, ponieważ tak wszystkim zasmakowało, że zniknęło z blaszki. Bardzo mnie to cieszy. Ciasto: 4 żółtka 3 szkl maki 250 g masła/margaryny 2-3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka: duży słoik domowego musu jabłkowego 1-2 łyżeczki cynamonu 1 ł...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)
Pozdrawiam
Ania