Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką

Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką

Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką

3 główki czosnku, papryka czerwona, sól, pieprz, oliwa, 70 g miękkiego masła. folia aluminiowa. Ściąć wierzchy główek czosnku (od łodyżki), oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą. Zawinąć w folię. Paprykę posmarować oliwą. Grill nagrzać do 200 stopni.  Czosnek i paprykę ułożyć na ruszcie, grillować około 25 -30 minut pod przykryciem. Paprykę przełożyć do słoika (lub torebki foliowej) i zamknąć (łatwiej będzie później zdjąć skórkę). Odstawić na parę minut. Paprykę wyjąć, zdjąć skórkę, wyrzucić gniazdo nasienne,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.