Uwielbiam przyprawę curry. Był czas, że używałam jej nagminnie niemal do co drugiej przygotowywanej potrawy, teraz ta fascynacja nieco osłabła, niemniej nadal jej obecność w mojej kuchni jest obowiązkowa! Zresztą wypróbujcie poniższy przepis i przekonajcie się sami, że mój zachwyt nad nią jest w pełni uzasadniony:) Ogórki curry Składniki: term paper 3 kg ogórków 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki przyprawy curry 0,5 szklanki octu 10 % gorczyca 2 płaskie łyżeczki soli ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Ale tu u Ciebie zdrowych przetworów! U mnie też półki się uginają w piwnicy od słoików, ale nie dane mi było dorwać chociażby szcza, o którym też piszesz.Za to ogórki w curry robiłam. Ja ich nie obierałam tylko kroimy wzdłuż na 4. Baaaardzo je lubię. Twoje na pewno są intensywniejsze przez to, że pozbyłaś się skórki. Pyszota!