Na ostatnich warsztatach kulinarnych z Pawłem Małeckim , mieliśmy okazję zrobić kilka słodkich przetworów. Jednym z nich były powidła śliwkowe, które w połączeniu z pomarańczą i cynamonem są pyszne tak więc nie pozostaje nam nic innego jak tym przepisem podzielić się z Wami Składniki: - 2 kg dojrzałej śliwki węgierki - 1 pomarańcza - 100 g cukru - kora cynamonu do każdego słoika (4-5 szt.) Powyższa ilość jest na 4-5 słoiczków o pojemności 0,2l. Zaczynamy od umycia a następnie usunięcia pestek ze śliwek. Kole... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...