Rydze w octowej marynacie

Rydze w octowej marynacie

Rydze w octowej marynacie

Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej.Marynata; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% ¾ szklanki cukru 1 listek laurowy 5-6 ziaren pieprzu  2-3 ziarna ziela angielskiego 1. Grzyby obgotować ok. 30 minut,odcedzić.2.  Zagotować wodę  z cukrem i przyprawami, na końcu dodać ocet.3. Grzyby ułożyć w słoikach, zalewać gorącą marynatą i pasteryzować kilka minut. I tak wspomnienie leśnych wypraw po grzyby zamykamy w słoiczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.