Jesiennie, czyli dynia marynowana.

Jesiennie, czyli dynia marynowana.

Jesiennie, czyli dynia marynowana.

Dynia, dynia, wszędzie dynia, więc i u mnie. :)Kupiłam dynię, znalazłam przepis w internecie, zakasałam rękawy i powstało słońce w słoiczku. :) Składniki: ok. 4kg dyni (obranej) 1,5 kg cukru 1l octu 3l wody ok 15 goździków Obieramy i kroimy dynię w kostkę. Do garnka wlewamy ocet i wodę, wsypujemy cukier i goździki. Zagotowujemy zalewę i dorzucamy do niej dynię. Gotujemy, aż dynia się zeszkli, musi zmięknąć ale wciąż pozostać chrupiąca i sprężysta (u mnie ok 10 min)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Brzuszki Łakomczuszki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.