Filety z kurczaka z karmelizowanymi gruszkami.
Filety z kurczaka z karmelizowanymi gruszkami.
Składniki:
2 filety z piersi kurczaka lub kaczki2 gruszki obgotowane lub ze słoika2 owoce kiwi1 łyżka płynnego miodu1 łyżka soku z gruszek2 plasterki świeżego imbirusól,pieprzklarowane masłoPiersi kurczaka pokroić w niezbyt grube plastry, lekko posolić, posypać curry i pieprzem.Piersi usmażyć na maśle.Na patelnię wlać miód i wymieszać z sosem ze smażenia. Dodać połówki gruszek i ćwiartki kiwi, podsmażyć na silnym ogniu, raz przewracając na drugą stronę. Owoce wyjąć, a do sosu dolać sok z gruszek i sypną... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gruszka, kurczak, filet z kurczaka, pierś, piersi, sosy, ryż, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sok, kiwi, miód, mięso, słoik, curry, imbir, kaczki, lekka, gruszki w sosie, piersi z kaczki, sos do ryżu, kurczak w miodzie, kurczak curry, sos do kurczaka, drugie danie, ryż smażony, lekkie dania, kurczak z ryżem, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz