Nalewka cytrynowa na miodzie to dzieło mojego męża. W naszym domu to on jest od alkoholi 😉 Przepis dostał od swojego kolegi z pracy i naprawdę jest godny polecenia. Nalewka ta mimo, że jest mocnym alkoholem, to tego nie czuć. Moc spirytusu ukryta jest pod subtelnym smakiem cytrynowo-miodowym. Trzeba będzie zrobić powtórkę bo zniknęła bardzo szybko 😉 U nas na imprezie była numerem 1! Składniki: 8 cytryn 500 g miodu wielokwiatowego 1 łyżka cukru 1 l spirytusu 1 l wody Wykonanie: Cytryny myjemy w ciepł... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.