Jestem zdecydowanym zwolennikiem domowych zupek dla niemowląt, szczególnie w okresie sezonu na pyszne, polskie warzywa i owoce. Nie mniej jednak szczerze przyznam, że nie chce mi się codziennie gotować i miksować tak małych porcji. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest oczywiście mrożenie- czyli najlepszy sposób utrwalania daty ważności produktów. Co powinniśmy wiedzieć? 1. Używamy pojemniczki plastikowe albo szklane (ewentualnie woreczki do mrożenia pokarmu też się sprawdzają, ale trudniej się wyjmuje później ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com