Konfitura czekoladowo - wiśniowa

Konfitura czekoladowo - wiśniowa

Konfitura czekoladowo - wiśniowa

Przez ostatnie dni moja piwniczka wzbogaciła się o sporo cennych przetworów. Jednym z nich jest właśnie konfitura z wiśni z dodatkiem kakao, czekolady i wanilii. Mówię Wam, co za smak... Tak myślałam, że będzie smaczne, ale nie przypuszczałam, że aż tak! Synek najchętniej wyjadałby całymi łyżeczkami prosto ze słoika, bo stwierdził, że to lepsze niż Nutella:) InspiracjaSkładniki:1,3 kg wiśni, 600g cukru, 2 łyżki ciemnego kakao, 100g mlecznej czekolady, laska wanilii.  Przygotowanie Wiśnie umyć i wypestkować. Zasypać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.