Nigdy nie robiłam takiego sosu ale dostałam przepis od znajomej i postanowiłam wypróbować. Cukinii w warzywniaczku sporo więc warto zrobić zapasy na zimę. Potem wystarczy do sosiku dodać tylko mięsko i już mamy obiadek na szybko.składniki: 3 kg obranej cukinii1 kg cebuli1 kg papryki0,6 kg cukruok 1,5 szklanki octu 10% (ja dałam tylko szklankę)3 słoiczki koncentratu pomidorowego1,5 łyżki soli1 łyżka słodkiej paprykiok 0,5 łyżeczki papryki ostrej1 łyżka kurkumyok 0,5 łyżeczki mielonego pieprzuCukinię obrać ze s... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...