SOK Z CZERWONEJ PORZECZKI

SOK Z CZERWONEJ PORZECZKI

SOK Z CZERWONEJ PORZECZKI

Sok z czerwonej porzeczki pije zimą. Najbardziej lubię z herbatą.  Lubię kiedy sok ma posmak kwaskowaty, dlatego użyłam tylko 0,5 kg cukru, ale śmiało możecie dodać więcej. Składniki: 1 kg czerwone porzeczki 2 szklanki cukru Przygotowanie: Porzeczki po obraniu przesyp cukrem i zostaw na około 2 godziny (owoce puszczą soki) Następnie wstaw garnek na gaz i gotuj na małym ogniu.  Gorący sok przelej do wyparzonych i suchych słoików. Pasteryzuj około 20 minut. Smacznego!  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kukuleczki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kukułeczki Kukułeczki


Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czerwona porzeczka, słoik, przetwory

Inne przepisy z Kukuleczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.