Dżem czereśniowy nutą anyżu

Dżem czereśniowy nutą anyżu

Dżem czereśniowy nutą anyżu

Bardzo lubię czereśnie w każdej postaci a anyż dodał czereśniom  wspaniałego aromatu Składniki - 2 kg wydrylowanych czereśni - 1 kg cukru - sok z 1 cytryny - 3 gwiazdki anyżu Sposób przygotowania 1. - czereśnie wydrylowane zasypać cukrem dodać sok z cytryny smażyć do wyparowania wody  (smaży się długo czereśnie mają dużo soku )od czasu do czasu mieszać  Gdy wyparuje już połowa soku z czereśni dodać anyż smażyć dalej uważać aby drzem się nie przypalił  Gorący dżem przełożyć do słoików pasteryz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czereśnie, sok, słoik, przetwory

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.