Ciemny placek

Ciemny placek

Ciemny placek

Jest to jeden z placków, który może długo stać i będzie miękki i pyszny. Przepis ten znalazłam w babcinym zeszycie, jeszcze nie raz na pewno go zrobię. Polecam wypróbować! ;)) Składniki: 1/2 kg mąki 1 sztuczny miód (słoik jak od dżemu) 1 kostka margaryny 1 szkl cukru 5 jajek kakao (ja dałam jakoś może z 1/3 opakowania) 1 opakowanie cynamonu 1 łyżeczka amoniaku bakalie (rodzynki, orzechy) Przygotowanie: Miód, cukier, margarynę, cynamon rozpuścić w garnku. Odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie dodać mąkę i jajk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Motylkowa Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Anna WojtkowiakAnna Wojtkowiak

Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)

Pozdrawiam
Ania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, słoik, placki, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Motylkowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.