T akie jajeczka nie tylko wspaniale smakują, ale także mają fantastyczny kolor dzięki burakom. To takie miniaturowe jadalne pisanki! Pamiętajmy tylko, by nie marynować ich zbyt długo. Jedna doba w zupełności wystarczy, później staną się gumowe, a żółtko zabarwi się na czerwono. Jeśli chcemy przygotować je wcześniej, wystarczy odsączyć je z zalewy i wstawić z powrotem do lodówki. * SKŁADNIKI na 24 sztuki 2 tuziny jajek przepiórczych 2 szklanki soku z buraków ½ szklanki octu winnego z jabłek ½ szklanki cukru 1... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...