N a śniadanie, na imprezę, czy na przekąskę dla niespodziewanych gości. Mini frittaty sprawdzą się na każdą z tych okazji! Są mega proste i szybkie w przygotowaniu, a co najlepsze można je zrobić na całe mnóstwo sposobów. Zanim jednak zaczniecie swoje eksperymenty, polecam wersję z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i koperkiem. Wygląda efektownie i jest pyszna! Skusicie się? ;) * SKŁADNIKI na 12 porcji Mini frittaty: 6 jajek 1 por (biała część) 1 cebula 1 łyżka masła + do posmarowania formy sól, piep... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...