Arancini z szafranem i rozmarynem
Arancini z szafranem i rozmarynem
A rancini, czyli z włoskiego małe pomarańcze to smażone na głębokim oleju kulki powstałe z wolno gotowanego risotto. Te sycylijskie ryżowe kule to prawdziwy zabójca głodu i swoisty ekwiwalent kanapki. Najbardziej popularne są oczywiście arancini al ragù z mięsnym nadzieniem , jednak gdy nie chce mi się przygotowywać dość czasochłonnego sosu, robię uproszczoną wersję z samego ryżu. Smak risotto podkręcam wtedy szafranem i rozmarynem, co wraz z solidną porcją parmezanu tworzy wręcz zniewalającą przekąskę. Ba... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Food Square
Autor
foodsquare
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, risotto, bułki, przekąski, przekąska, sosy, ryż, kanapki, przystawki, ryż smażony
Inne przepisy z Food Square
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję