Składniki 500 g cukru sok z cytryny 250 g płatków róży Wykonanie: Cukier połączyć z sokiem z cytryny i utrzeć w makutrze ,lub moździerzu, Dodawać partiami płatki róży nadal ucierając do skończenia składników Uzyskaną masę przełożyć do wyparzonych słoiczków i trzymać w lodówce.ps. wszystko robione w warunkach polowych na wczasach...makutra pożyczona z ośrodkowej kuchni,słoik tez dostałam od przemiłych Pań kucharek ,a reszta we własnym zakresie ...Grunt ,że róża zbierana na wydmach.... ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..