Przepis na : deser
Lubię przygotowywać przetwory. To taka magia. Zamykasz smak lata w słoiczkach, by móc cieszyć się nimi w chłodne jesienno-zimowe dni. Takie jagody przygotowywałam już jako mała dziewczynka pod bacznym okiem mojej mamy. Czekałam cierpliwie aż się zapasteryzują i trzymałam kciuki, żeby jakiś słoiczek puścił i można było zjeść jagody od razu :). Później mama układała słoiczki w spiżarni i na jakiś czas zapominałam o nich. Och jaka była radość, gdy mama nam o nich przypomniała. Mama przygoto... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...