Słodka galaretka ze świerkowych igieł

Słodka galaretka ze świerkowych igieł

Słodka galaretka ze świerkowych igieł

Coś z serii: oryginalne przetwory na zimę. Wiem, cała sprawa wydaje się dość szokująca, dość niezwykła, dość niemożliwa. A jednak - zrobiłam galaretkę ze świerkowych igieł. I powiem Wam, że jest wyborna. Ma w sobie smak lasu, smak żywicy - trochę gorzki i bardzo intensywny wyraz. Jest słodka i nieco kwaśna. I już teraz wiem, że idealnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty w zimne, jesienne wieczory. To idealny przepis dla kogoś, kto lubi poeksperymentować ;) Poza tym podczas jej przygotowywania dom pachnie jak las. Piękn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zamknięte w smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.