2 kg dyni (oczyszczonej) 1,5 kg jabłek kwaśnych (obranych i oczyszczonych) 0,5 kg cebuli 0,5 kg papryki (oczyszczonej) 1,5 szkl octu jabłkowego 1 szkl cukru 4 łyżeczki soli 1 papryczka pepperoni chili do smaku 1 łyżka gorczycy białej 1 łyżeczka imbiru Dynię i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę, pepperoni posiekać bardzo drobno, dodać wszystkie składniki i gotować na średnim ogniu mieszając ok 1,5 godziny. Nałożyć do słoików, zakręcić i ustawić do góry dnem. ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...