Konfitura z pomarańczy i imbiru

Konfitura z pomarańczy i imbiru

Konfitura z pomarańczy i imbiru

Przepis na : deser

Mój nowy manicure zainspirował mnie do zrobienia marmolady z pomarańczy :) Wykonawcą stylizacji moich paznokci jest: Aurelia Nails, zapraszam do polubienia jej: fan page'aSkładniki:5  - 6 dużych pomarańczyok. 400 ml wodyok. 400 g cukruszczypta cynamonuszczypta kardamonuplasterek świeżego imbiruskórka z otartej pomarańczyPomarańcze dokładnie szorujemy pod gorącą wodą. Ocieramy skórkę z 1 pomarańczy. Resztę owoców obieramy i pozbawiamy białej skórki, owoce dzielimy na mniejsze cząstki, p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.