Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

Kiedy przychodzi sezon na ogórki większość z nas ma ochotę na ogórki małosolne. Będąc u rodziców mojego męża miałam okazję być przy ich przygotowaniu i to począwszy od wyjścia na ogród i uczestniczeniu przy ich zrywaniu. Składniki na 1L wody: 1L wody, 2 mniejsze korzenie chrzanu, 3-4 ząbki czosnku, 2 kwiaty kopru, 2 łyżki soli (40g), ogórki (ilość ogórków zależy od wielkości naczynia, w którym robione są ogórki). Przygotowanie: Ogórki umyć. Jeżeli zależy komuś zależy na tym by ogórki były szybko dobre odcią... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.