Tymiankowe rillettes z gęsi z jabłkową nutą

Tymiankowe rillettes z gęsi z jabłkową nutą

Tymiankowe rillettes z gęsi z jabłkową nutą

Tymiankowe rillettes z gęsi z jabłkową nutą Rillettes jest smarowidłem z kuchni francuskiej. W dużym uproszczeniu to coś pomiędzy pasztetem, a smalcem. Klasyczne przyrządzane jest z wieprzowiny (Rillettes de porc), ale można użyć również innego mięsa. Ja wybrałam gęś, która po długotrwałej kąpieli w tłuszczu zamieniła się w boski specjał. Mięso stało się delikatne, mięciutkie i rozpływające w ustach. Dodatek cydru i soku jabłkowego nadał mu lekko słodki aromat. Rillettes można podawać na co dzień, ale jest tak d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Kasia | Pełny talerzKasia | Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, cydr, sok, przepisy na święta, jabłka, boczek, pasztet, ziemniak, słoik, ogórki, impreza, ogórki kiszone, francuskie, przystawki, bagietka, ziemniaki, wieprzowina, pieczone ziemniaki, pasta, pasty, pieczone jabłka, mięsa pieczone, pieczony boczek, jabłka pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pasztet wieprzowy

Inne przepisy z Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.