Galaretka z czerwonych porzeczek

Galaretka z czerwonych porzeczek

Galaretka z czerwonych porzeczek

Galaretki owocowe przygotowuje się z soku owoców lub przecieru z owoców o dużej zawartości pektyn, czyli związków galaretujących. Najbogatsze w pektyny są czarne porzeczki, pigwa, oraz skórki i gniazdka nasienne z jabłek. Nieco mniej pektyn, ale wystarczająco aby przygotować z nich galaretki mają czerwone porzeczki. Galaretki w warunkach domowych można przygotować na dwa sposoby: galaretki gotowane z soków lub przecierów, oraz galaretki surowe. Dzisiaj proponuję przygotowanie galaretkę porzeczkową pierwszym sposobem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, porzeczki, czerwona porzeczka, jabłka, naleśniki, sok, desery, deser, ciasto, przetwory, czarna porzeczka, pieczywo, słoik, naleśnik, ziemniaki, ziemniak, marynaty, ciasto na naleśniki, ciasto z galaretka, deser z galaretka, ciasto z porzeczką, ciasto owocowe, deser owocowy, deser z owocami, ciasta z jabłkami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, pyszne ciasto

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.