Surówka z czerwonej kapusty (do słoików)

Surówka z czerwonej kapusty (do słoików)

Surówka z czerwonej kapusty (do słoików)

Smaczna surówka w sam raz nada się jako dodatek do obiadu. Składniki 2,5 kg czerwonej kapusty 700 g jabłek 4 duże cebule Zalewa: 200 ml octu 300 ml wody 200 g cukru 2 łyżki soli łyżeczka pieprzu ziarnistego kilka liści laurowych łyżeczka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i sparzamy. Ze składników przygotowujemy zalewę. Gdy zacznie się gotować ,dodajemy poszatkowaną kapustę i cebulę. Zmniejszamy płomień i gotujemy 30 min. Obrane i starte na dużych oczkach jabłka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, kapustą, surówka, słoik, czerwona kapusta, obiad, przetwory, surówka z kapusty, surówka z czerwonej kapusty

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.