Pierogi z kaczką pieczoną i warzywami polane konfiturą z żurawin

Pierogi z kaczką pieczoną i warzywami polane konfiturą z żurawin

Pierogi z kaczką pieczoną i warzywami polane konfiturą z żurawin

Przepis na : kolacja

Nie jest to trudne do zrobienia, wymaga tylko czasu chociaż bez przesady... na takie pierogi warto poczekać. Na około 10 porcji po 10 pierogów albo więcej lub mniej, to zależy od  ich wielkości potrzebujesz: FARSZ: - 1 kaczkę około 2 - 2,5 kilo - główkę czosnku - dużą marchew - 3 ziemniaki - połowę małego  selera lub dużą pietruszkę - 2 łyżki majeranku - łyżka papryki ostrej lub łagodnej, albo pół na pół - sól - łyżka pieprzu mielonego - 2 cebule + 2 liście laurowe NA PIEROGI - 0,5 kilo mąki - 100... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kaczki, seler, ziemniaki, ciasto, żurawina, papryka, mielone, mięso, słoik, marchewka, jajko, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, przystawki, kolacja, obiad, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, jajka z farszem, bez pieczenia, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, ziemniaki na obiad, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.