Aromatyczne maliny z cukrem na zimę (mrożone)

Aromatyczne maliny z cukrem na zimę (mrożone)

Aromatyczne maliny z cukrem na zimę (mrożone)

Będąc na wakacjach u rodziny w Niemczech, dostaliśmy od sąsiadki pochodzącej z Kazachstanu, słój mrożonych malin. Powiem szczerze byłam bardzo zaskoczona ich smakiem i zapachem, bo smakowały jak świeżutkie maliny prosto z krzaka. Zwykle moje przetwarzanie malin to było robienie kompotów, ale jednak po przegotowaniu malina traci aromat i nie smakuje już tak dobrze, poza tym dodatkowym plusem takiego przetwarzania jest to, że można zamrozić dowolną ilość malin, a jeśli ma się swoje w ogródku, to można co pewien czas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.