PRZETWORY - Grzyby marynowane z chili

PRZETWORY - Grzyby marynowane z chili

PRZETWORY - Grzyby marynowane z chili

Zimowych zapasów ciąg dalszy -  dziś zrobiłam swoje pierwsze, grzybowe słoiczki, liczę, że będą pyszne! (rzecz jasna mam na myśli ich zawartość;)Tym razem powstrzymałam się  od eksperymentów i wykonałam wszystko zgodnie z instrukcją, którą znalazłam na blogu: Co dziś jemy Mamo? Grzyby marynowane z chili Składniki: - 1 ½ kg grzybów - cebula - łyżka soli   na zalewę: - 1 szklanka octu 10% - 3 szklanki wody - 3 łyżeczki cukru - ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 17 września 2013 21:05:38

ciekawa perspektywa zdjęcia