OGÓRKI W KECZUPIE

OGÓRKI W KECZUPIE

OGÓRKI W KECZUPIE

Kolejna propozycja na świetne ogóreczki na zimę, przepyszne, lekko słodkawe Składniki:3 kg małych ogórków gruntowychmarchewkoperek świeży zielone piórkazalewa: 2litry wody,2 szkl cukru2 łyżki soli1 szkl.octu16 łyżek keczupuWykonanie:Ogóreczki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojone w plastereczki marchewki ( tak aby zakryło dno ) i po jednej gałązeczce koperku na słoiczek.Wszystkie składniki zalewy zagotować , gorącą zalewać słoiki. Pasteryzowac ok 10 minut. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.