Dżem dyniowo-jabłkowy To zdecydowanie jeden z moich ulubionych dżemów, zaraz po truskawkowym i dyniowo-pomarańczowym Pierwszy raz zrobiłam go w ubiegłym roku ,wszystkim bardzo smakował tak więc i w tym roku postanowiłam przygotować na zimę parę słoiczków - skończyło się , aż na 11 :-) Z resztą dodam iż w tym roku wzbraniałam się przed robieniem przetworów , a moja piwnica ugina się od nich na nowo i tak co roku :-) Dynię dostałam od rodziców , którą specjalnie dla mnie wyhodowali u siebie ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...