Tort węgierski z karmelem i bitą śmietaną.

Tort węgierski z karmelem i bitą śmietaną.

Tort węgierski z karmelem i bitą śmietaną.

Przepis na : deser

Przygotować wcześniej :  - z wydrylowanych wiśni  zlać  sok (zachować), a wiśnie zalać  spirytusem. Pozostawić  w zalewie 24 godziny, a następnie wiśnie przecedzić na sicie. Spirytus i wcześniej zlany sok z wiśni połączyć  i postępować wg. poniżej napisanych wskazówek. Biszkopt – tortownica 24cm.5 jaj5 łyżek cukru5 łyżek mąki tortowej2 łyżki ciemnego kakao  Deco Morreno [TUTAJ]1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić z cukrem. Ubić żółtka i połączyć z białkami.Mąkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.