BEZGLUTENOWY ZAKWAS NA ŻUR

BEZGLUTENOWY ZAKWAS NA ŻUR

BEZGLUTENOWY ZAKWAS NA ŻUR

SKŁADNIKI: - 3 łyżki mąki gryczanej - 3 łyżki maki ryżowej - 40 ml przegotowanej wody - 5 liści laurowych - 10 ziaren ziela angielskiego - 2 łyżki kwasu z kapusty lub ogórków kiszonych (nie kwaszonych) - 6 dużych ząbków zgniecionych czosnku DO CZYSTEGO SŁOJA lub kamionki wsyp wszystkie składniki składniki i dokładnie wymieszaj. Przykryj gazą i zawiąż sznurkiem. Codziennie mieszaj zakwas, po czterech dniach powinien być gotowy. WSKAZÓWKI:  - Słoik musi być bardzo czysty, najlepiej wyparzony - Zakwas spod o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.