PIERNIK STAROPOLSKI ETAP II

PIERNIK STAROPOLSKI ETAP II

PIERNIK STAROPOLSKI ETAP II

Etap I    Po ponad miesięcznym leżakowaniu ciasto na  piernik staropolski jest gotowe do pieczenia. Ciasto jest twarde ale przyjemnie się z nim współpracuje,  po krótkiej chwili wyrabiania  jest jak plastelina dzięki czemu łatwo wykrawa się z niego  pierniczki. Ja z ciasta upiekłam trzy pierniki w keksówkach oraz dużą ilości pierniczków. Piernik piekłam 40 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C Po upieczeniu piernik przekro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, ciasto, polewa, pieczenie, polewa czekoladowa, przepisy na pierniczki, czekoladowa, pierniczki, deser, desery, galaretka, słoik, łatwe , orzechy, boże narodzenie, łatwe ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto na boże narodzenie, ciasto z orzechami, ciasto z galaretka, ciasto z powidłami śliwkowymi, puszyste ciasto, deser z galaretka

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.