Od pierwszego wejrzenia nie mogłam się jej oprzeć. Maślana, niezbyt słodka. Idealna na śniadanie ale i na podwieczorek. Polecam Wam bardzo! Przepis pochodzi z bloga Pistachio . Brioszka z dżemem wiśniowym 20 g świeżych drożdży 10 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej (typu 550) 1 płaska łyżeczka soli 45 ml ciepłego mleka 3 duże jajka (lekko ubite) 200 g masła (bardzo miękkiego) + masło do nasmarowania formy 50 g masła rozpuszczonego 3/4 słoika dżemu wiśniowego, najlepiej własnej produkcji 1-2 ły... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)