Konfitura pomarańczowo -imbirowa.

Konfitura pomarańczowo -imbirowa.

Konfitura pomarańczowo -imbirowa.

Przepis na : deser

Orange ginger jam. Polecam konfiturę, robi się ją szybko, a pomarańcze i imbir są w Lidlu bardzo tanie. Wykorzystamy ją do ciast i deserów. Składniki: 2 kg pomarańczy 35 dag cukru 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru 1 galaretka pomarańczowa 1 Konfiturex Wykonanie: Owoce sparzyć ,obrać dokładnie ze skórki i albedo .Porozdzielać na cząstki i każdą podzielić na 4 części. Połowę zmiksować na mus razem z imbirem .Do musu dodać pozostawioną połowę cząstek pomarańczy i wymieszać .Wsypać Konfiturex ,w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.