Szarlotka pod śnieżną pierzynką
Szarlotka pod śnieżną pierzynką
Składniki
- 7 jajek
- 1 szklanka mąki
- ¾ szklanki cukru
- cukier waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- litrowy słoik przesmażonych jabłek ( może być gotowa masa szarlotkowa )
- 2 śnieżki
- 2 galaretki cytrynowe
- 400 ml mleka
- kolorowa posypka 
Wykonanie
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Zmiksować  na puszystą masę. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Piec ( blacha 37 na 25 cm )20 minut w temperaturze 175oC. Wystudzić. Jabłka ... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Świat Smaku
        
                       Autor
Świat Smaku
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szarlotka, ciekawe przepisy, pieczenie, galaretka, jabłka, mąka, cukier, ciasto, masa z galaretki, słoik, do pracy, cytryna, lekka, ciasto z galaretka, jajko, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasto z masa, ciasta z jabłkami, lekkie ciasto, mleko w proszku, ciasta z masa, szarlotka z jabłkami, ciasto mleko w proszku, ciasto z białek , ciasto cytrynowe, puszyste ciasto
Inne przepisy z Świat Smaku
Dodaj komentarz