Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa

Oto szybki sposób na konfiturę z wiśni.Składniki:nieco ponad 1 kg wiśni1/2 kg cukru1 żelfix 2:1Sposób wykonania:1. Wiśnie płuczemy i drylujemy.2. Wkładamy do garnka, zagotowujemy, dodajemy żelfix i gotujemy 3 minuty.3. Wsypujemy cukier, mieszamy aż zniknie piana.4. Gorącą konfiturę przekładamy do słoików. Zakręcamy  i stawiamy do góry dnem. Smacznego!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.