Kwas buraczany

Kwas buraczany

Wigilia coraz bliżej, więc czas przygotować KWAS BURACZANY .  SKŁADNIKI: 1 kg czerwonych buraków 3 litry przegotowanej ciepłej wody 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 6  ząbków czosnku 1 kromka chleba razowego na zakwasie WYKONANIE: Buraki myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plastry. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Buraki układamy w słoiku warstwami i przekładamy 3 ząbkami czosnku.  Następną warstwę buraków i kolejne 3 ząbki pokrojonego czosnku. Wsypujemy sol i cukier. Zalewamy przegotowan...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.