Gdy wczoraj zaczęłam pisać ten post, wrześniowy ciepły wiatr czesał mi włosy, a słońce muskało złotem twarz. Dziś, pierwszy dzień jesieni powitał mnie deszczową aurą i męczącym przeziębieniem, dlatego na rozgrzanie przybywam do Was z buteleczką niezwykłości! Oto przed Państwem rozpalający kubeczki smakowe pikantny sos a'la Tabasco zrobiony na bazie kwiatów nasturcji, która w tym roku wyjątkowo nam obrodziła! :) Pikantne kwiaty w płomiennych odcieniach, czosnek, chili, brązowy cukier i kwaskowaty sumak - to właśn... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)